Főoldal » Hírek » Török Ferencet, tanszékünk doktoranduszát kérdezte a Kolozsvári Rádió riportere a Challenges100 Konferencia előadása után

Török Ferencet, tanszékünk doktoranduszát kérdezte a Kolozsvári Rádió riportere a Challenges100 Konferencia előadása után

2018. november 27.

A Sapientia EMTE Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszéke a rendezésében került sor az elmúlt hétvégén a Challenges100 nemzetközi konferenciára.

A 2018-as centenáriumi év több esemény témájává vált idén, a Sapientia Egyetem Kolozsvári Kara pedig világszinten hirdette meg a Challenges100 konferenciát, melynek keretében nemzetközileg ismert előadók mutatták be kutatási témájukat. A konferencia az elmúlt száz év nemzetállami fejlődést érintő kihívásait és lehetőségeit taglalta közép- és kelet-európai országokra fókuszálva. Az előadások öt témába csoportosultak. Az érdeklődők többek között nyelvi jogokról, kisebbségi létről, nemzeti fejlődés- vagy identitáskérdésekről tudhattak meg új információkat.

Török Ferenc a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem doktori hallgatója: "A kettős állampolgárság hatásai a politikai élettel való identifikácíóra és a kivándorlási hajlandóságra" címmel tartott előadást. Ebben a kolozsvár melletti kalotaszeg fővárosának is tartott Bánnffyhunyad és környéke helyzetét mutatta be az e témakörben végzett tanulmányok alapján. Ezt követően készítettünk interjút az előadóval.

Riporter: László Tibor

 

A riport letölthető itt!