Főoldal » Rendezvények » Konferenciák

Konferenciák

KONFERENCIA: A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2019.

Társadalomtudományi szekció a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok Tanszék és a Politeia Egyesület szervezésében. Időpont: 2019.november 21. 

Tovább »

Tonk Sándor (1947-2003) emlékkonferencia

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Kutatóintézete, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézete közös emlékkonferenciát szervez. 

Tovább »

Challenges, conflicts and opportunities. 100 years of state- and nationhood in Central and Eastern Europe

Challenges100 címmel szervez angol nyelvű konferenciát karunk Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszéke 2018. november 15–17. között Kolozsváron. A konferencia témája. Kihívások, konfliktusok és lehetőségek. 100 év állami és nemzeti lét Közép- és Kelet-Európában.

Tovább »

Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik címmel 2017. június 30-án.

Tovább »

GULÁG Konferencia-sorozat és kiállítás

Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán, a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok tanszék keretében 2016-2017-ben több nagyobb szabású projekt is megvalósult. Ezekben a Kárpát-medencei, és azon belül hangsúlyosan az erdélyi magyar civil lakosság 1944-1945-ben bekövetkezett, Szovjetunióba való elhurcolásának témáját dolgoztuk fel.

Tovább »