Felavatjuk a Hunyadi Mátyás dísztermet

Kincses városunk identitásával szorosan összeforrt már Hunyadi Mátyás neve. Idén különös figyelmet kap az egykori uralkodó, hiszen 2018-at Mátyás király emlékévének nyilvánították, így Magyarország és Erdély is bővelkedik a hagyatéka köré épített eseményekben. Karunk az uralkodó 575. születésnapján, február 23-án 18 órától teremavató ünnepség keretében emlékezik meg róla, amikor az Aula Magna új, méltó nevet kapva Hunyadi Mátyás díszteremmé válik.

A teremavató a február 23–25. közötti XXVI. Kolozsvári Mátyás Napok első programpontja, az ünnepség kezdetén a Kolozsvári Mátyás Napok hagyományos megnyitójára kerül sor, Balassi Bálint Áldj meg minket Úr Isten versének elhangzásával. Ez követően köszöntőt mond dr. Tonk Márton, a Kolozsvári Kar dékánja, akit Mile Lajos, a Magyar Köztársaság kolozsvári Főkonzulja, és Macalik Arnold, az Amaryllis Társaság elnöke követ. Az ünnepség egy rövid művészeti beékelés után dr. Lupescu Radu Hunyadi Mátyás királlyá választása című előadásával folytatódik, majd sor kerül a Mátyás király életterei nevet viselő kiállítás rövid ismertetésére és a díszteremavatásra. Az est folyamán az Amaryllis Kolozsvári Reneszánsz Táncegyüttes jóvoltából reneszánsz táncot, illetve zenét is élvezhetnek a jelenlevők.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara szeretettel vár minden érdeklődőt!

 

Hírarchívum

Előadássorozatunk az Apafi Mihály Kollégiumban

Dr. Murádin János Kristóf, a Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék adjunktusa tartott előadást.

Tovább »

Dr. Nagy Erzsébet diplomata, külgazdasági szakértő lesz a következő Egyetemi Este meghívott előadója

Az Egyetemi Esték keretében dr. Nagy Erzsébet diplomata, külgazdasági szakértő tart előadást Egy titokzatos hivatás szépsége és sokszínűsége. A diplomácia rövid története, intézményes kialakulása, szerződéses keretei címmel 2017. március 30-án (csütörtök), 18 órától.

Tovább »

Dr. Jungbert Béla: „A Migráció: kényszer, lehetőség és kihívás”

2017. március 16-án újabb előadáson vehettünk részt a Sapientia EMTE Európai Tanulmányok Tanszékének szervezésében. Az Egyetemi Esték előadássorozat meghívottja Dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet volt, aki a migrációról, mint kényszer, lehetőség és kihívás, tartott egy izgalmas előadást.

Tovább »

Egyetemi Estét szervez tanszékünk

Az Egyetemi Esték keretében dr. Jungbert Béla nyugállományú nagykövet tart előadást a Kolozsvári Karon.

Tovább »

Felhívás 2017-es kari TDK-ra

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara TDK-t szervez a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a Jog, a Filmművészet, fotóművészet, média, illetve a Környezettudomány alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára.

Tovább »

Megjelent tanszékünk oktatójának írása a sajtóban

Bakk Miklós „Csíki sör: márkaépítés és moralizálás” című írását a Főtér.ro oldalán olvashatjuk. 

Tovább »