Főoldal » ARHÍVUM » 2015. november

ARHÍVUM

A Sapientia EMTE diákjai a Haza Szolgálatában tudományos konferencián

Díjat hoztak a Sapientia EMTE diákjai a 2015. november 6-án Budapesten megrendezésre kerülő, a Haza Szolgálatában elnevezésű tudományos doktorandusz konferencián. A rendezvény idén először került be a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat programjába és idén először vettek részt az előadók között tehetséges alapképzéses és mesterképzéses hallgatók.

Tovább »

Folytatódik az iszlám modul

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán folyó Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképzés keretében, a 2015-2016-os tanév első és második félév folyamán, meghirdetésre kerül egy Iszlám modul, amely dr. Rostoványi Zsolt és dr. Maróth Miklós tömbösített előadásait foglalja magába.

November 19-én és 20-án 17 órától dr. Rostoványi Zsolt tart előadást válságok és konfliktusok a Közel-Keleten témában.

Tovább »

Új hallgatókkal bővült a tutori program

Az ötödik, a 2015/16-os meghirdetésre minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott, 11 alapképzéses és 2 mesteris hallgató jelentkezett a tehetségápoló programba. A választott témák között van abszolút aktuális is, mint például a migráció kérdésköre. Ugyanakkor nem hiányoznak a klasszikusnak mondható témák: mint például az erdélyi magyar felsőoktatás vagy pedig a civil szféra.

Tovább »

Újabb Egyetemi Este novemberben

Az Egyetemi Esték következő meghívottja dr. Püski Levente, történész, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának docense, a Modernkori Történeti Tanszék főállású oktatója, aki az Az ellenzéki pártok politizálási lehetőségei a két világháború közötti magyar parlamentben címmel tart 2015. november 4-én 18 órától előadást.

Tovább »