Főoldal » Rendezvények » Konferenciák » Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik

Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik

A Pécsi Tudományegyetem Földtudományi Doktori Iskolája, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara és a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány Geopolitikai folyamatok és lehetséges hatásaik címmel nemzetközi geopolitikai konferenciát szervezett 2017. június 30-án, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán.

A 2017. június 30-án zajló konferenciának a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara ad otthont. A konferencia délelőtti plenáris ülésén Dávid László, a Sapientia EMTE rektora köszönti a vendégeket, majd ezt követően Tonk Márton a Sapientia EMTE Szenátusának elnöke, Csizmadia Norbert a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány elnöke és Dövényi Zoltán a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Földtudományok Doktori Iskola vezetője tart előadást.

A délutáni órákban a további 45 előadás négy párhuzamos szekcióban zajlik, a következő kérdéskörökben: geopolitikai dimenziók, gazdasági folyamatok és hatásaik, nemzetközi kapcsolatok és erőviszonyok, fókuszban Kelet- és Közép-Európa. 

A konferencia részletes programja megnézhető itt>>