Főoldal » Hírek » Együttműködést kötött a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és a budapesti MCC

Együttműködést kötött a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és a budapesti MCC

Minden közösségnek az ifjúság a mozgatórugója, épp ezért fontos, hogy a szervezetek és felsőoktatási intézmények felkarolják őket, segítsenek fejlődésükben, olyan tehetséges fiatalokat nevelve, akik a közösségi mozgalmak motorjaivá, vezetőivé válhatnak. Ennek jegyében írt alá együttműködési szerződést a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának nevében dr. Tonk Márton dékán és a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) képviselve Lánczi Péter ügyvezetőigazgató-helyettes az október 26-án tartott sajtóreggeli keretében.

A budapesti Mathias Corvinus Collegium egy tehetséggondozó intézmény, mely feladatként magára vállalta, hogy a tehetséges diákokat támogassa a fejlődésben – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével. Fontos, hogy a tehetséges fiatalokat már középiskolás koruktól felkarolják, így megfelelő alapot adva számukra akár egy vezetői szerep vállalására. A Kolozsvári Kar és az MCC partnerségének közös táptalaja a közel 20 éves tehetséggondozói múlt, melynek kötőszövete az a törekvés, hogy a szakmai tudásátadást meghaladva olyan képzést nyújtsanak, mely a hagyományos oktatás kiegészítőjeként funkcionálhat.

Az együttműködés alapja a kölcsönös szakmai segítség, a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara befogadja az MCC Középiskolás Programjának képzéshétvégéit, infrastrukturális hátteret is biztosítva így ezeknek, az intézmény egy-egy oktatóját előadóként hívva meg ezekre. Az említett rendezvény előadásai nyitottak a kar diákjai számára, így nekik is lehetőségük nyílik a szakmai fejlődésre. A 2017/2018-as tanév során a Mathias Corvinus Collegium Problema Solvenda országos esetmegoldó versenyt szervez, melynek elődöntőjében és döntőjében zsűriként vesz részt a felsőoktatási intézmény, és az MCC más rendezvényeibe is bekapcsolódik, hiszen egy-egy oktató előadóként kapcsolódik be ezek programjába.