Főoldal » Hírek » Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara

2017. december 20.

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara 2017. december 13-án, Budapesten. Az együttműködési megállapodást a Kolozsvári Kar dékánja, dr. Tonk Márton egyetemi tanár, a KKI részéről pedig Schőberl Márton nagykövet, az intézet igazgatója írta alá.

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara

Az együttműködés értelmében a két intézmény a jövőben koordinálja szakmai tevékenységét, egymást erősítve a közös kutatási programok hatékonyságának növelésével, valamint kutatási kapacitásainak összehangolásával. A kutatási tevékenység mellett az együttműködési megállapodás lehetőséget biztosít mindkét fél számára, hogy nemzetközi kapcsolatrendszerét, szakmai hálózatát bővíteni tudja, ezen túl pedig arra is, hogy számos szakmai program (konferenciák, előadások, kerekasztal-beszélgetések) közös megvalósításában működhessenek közre.