Főoldal » Kutatás » Tudományos, közéleti tevékenység » Civil Évkönyv 2016-2017 - a kiadvány szerkesztője dr. Bodó Barna egyetemünk docense

Civil Évkönyv 2016-2017 - a kiadvány szerkesztője dr. Bodó Barna egyetemünk docense

2018. március 06.

CIVIL KÁVÉHÁZ

2016/2017-es Erdélyi Magyar Civil Évkönyv, A mi fiataljaink könyvbemutató
2018. február 28.-án a kolozsvári Bocskai-házban a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MACISZESZ) által kiadott Civil Évkönyv bemutatójára került sor. A bemutatót Murádin János, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem kancellárja tartotta. A Civil Kávéház házigazdája Dr. Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének elnöke. 
Murádin János a bemutató során kiemelte az évkönyv pozitívumait, és különösen fontosnak tartotta azt, hogy az évkönyv fiatalokról szól, valamint azt, hogy a kötetnek számos fiatal szerzője van, beleértve a Sapientia EMTE hallgatóit is. Megjegyezte azt, hogy ez a világ más, mint az ő fiatalsága, mivel a mai internetes világban mások a szokások, ezért figyelemmel kell kísérni a fiatalokat, azok olvasási szokásait, hogy érdeklődésüket felkeltsék. 
Amellett, hogy a kötet szerkezetéről beszélt kiemelt pár cikket a kötetből, amelyet humorosnak, könnyed hangvételűnek, de ugyanakkor tudományos munkának tekintett. Mindemellett fontosnak tartotta a Civil Évkönyvben szereplő ifjúsági szervezeteket tartalmazó adatbázist is.
A kötet bemutatását követően a jelenlevők javaslatokat tehettek a 2018-as Erdélyi Magyar Civil Évkönyv témájával kapcsolatosan. A 2018-as évkönyv témája a hagyományőrzés lesz.

Az évkönyv bemutatása előtt a Kolozsvári Televízió kolozsvári területi stúdiójának magyar adása és a WebSzabadság arra kérte Murádin Jánost, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem kancellárját, mondjon néhány szót a kötetről.