Főoldal » Magunkról » Bemutatkozás

Bemutatkozás

2017. február 27.

Kedves leendő diákok!

Nemzetközi kapcsolatok, európai tanulmányok szak a Sapientia EMTE egyik legfiatalabb intézménye. 2006-ban indítottuk el azzal a szándékkal, hogy Románia EU integrációs folyamata során kialakult új munkaerőpiacára jól képzett szakembereket készítsünk fel. A szak kiépítése teljes mértékben a Bolognai-rendszer követelményrendszere alapján történt, amely összhangot teremt a mi szakunk és más európai hasonló jellegű szakok között. Az oktatási folyamatban olyan tanári csapat vesz részt, amely fiatalos lendületet biztosít az intézmény fejlődése számára és szolid oktatói tapasztalattal rendelkezik. Főállású oktatóink mellett rendszeresen meghívunk gyakorlati tapasztalattal rendelkező óraadó tanárokat, akik jelentős mértékben kiszélesítik az oktatott tantárgyak palettáját. Noha az oktatás magyar nyelven folyik, diákjaink hazai könnyebb érvényesülése érdekében néhány opcionális tantárgyat román nyelven hirdetünk meg, illetve szakterminológiai kurzust biztosítunk. Sikerült tovább bővíteni képzési kínálatunkat, ugyanis az alapképzés folytatásában mesterképzésre is lehet jelentkezni. A Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző szakot sikerült akkreditálnunk, ahova az e téma iránt érdeklődő diákok jelentkezését várjuk 2014-től. 
Az eddigi visszajelzések alapján diákjaink megfelelő szakmai és baráti otthonra leltek intézményünkben. Amennyiben úgy találod, hogy ajánlatunk elnyerte a tetszésedet, szívesen látunk ebben a csapatban.

Dr. Lupescu Radu
Tanszékvezető

Tudományterület: Társadalmi és politikai tudományok

Képzési ág: Nemzetközi kapcsolatok, európai tanulmányok

Szak: Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok (Relaţii internaţionale şi studii europene)

Oktatási nyelv: magyar

Képzés időtartama, formája: 3 éves nappali alapképzés

Az oklevélben szereplő cím és szakképzettség megnevezése: Licenţiat în relaţii internaţionale şi studii europene – Relaţii internaţionale şi studii europene

Mi leszek, ha nagy leszek? – Elhelyezkedési lehetőségek:
A több területet lefedő képzés változatos elhelyezkedési lehetőségeket biztosít. Románia Európai Unióba való belépésével meglehetősen nagy továbbképzési- és álláskínálat alakult ki az unió különböző intézményeinél. A szakunkon szerzett végzettséggel ezek többségére pályázni lehet. Fontos munkalehetőséget jelent a helyi adminisztrációban vagy a központi kormányzati szerveknél való közhivatalnoki alkalmazás is, annál is inkább, mivel a román állam több ilyen intézménynél a magyar nyelvhasználatot is lehetővé teszi. Ezen túlmenően hallgatóink civil szervezeteknél és politikai pártoknál is könnyen elhelyezkedhetnek.

Felvételi információk