Főoldal » Hírek » A Sapientia EMTE semmiféle célból nem támogatja alkalmazottai nemzetközi kiutazásait

A Sapientia EMTE semmiféle célból nem támogatja alkalmazottai nemzetközi kiutazásait

2020. február 15.

A Járványügyi Operatív Testület legújabb döntése értelmében, amennyiben egy alkalmazott ennek ellenére kiutazik 2020. március 12-től kezdődően, és visszatértét követően vagy akár az adott országban karanténba kell vonulnia, a munkahelyről történő, emiatti hiányzás fizetés nélküli szabadságnak minősül. 

Tekintettel a járványügyi hatóságok által megfogalmazott ajánlásokra a Vezetőtanács, az Járványügyi Operatív Testülettel együttesen a következő rendelkezéseket hozza:

  1. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem bentlakásai 2020. március 12-től kiürítésre kerülnek, és fertőtlenítési munkálatokat végeznek bennük. Egyedi esetekben az adott kar dékánja kivételesen engedélyezheti egyes hallgatók további elszállásolását a bentlakásban, különösen a mobilitásban részt vevő hallgatók esetében.
  2. Az Egyetem felhívja az alkalmazottak figyelmét arra, hogy nem támogatja a nemzetközi kiutazásokat, semmiféle célból. Amennyiben egy alkalmazott ennek ellenére kiutazik 2020. március 12-től kezdődően, és visszatértét követően vagy akár az adott országban karanténba kell vonulnia, a munkahelyről történő emiatti hiányzás fizetés nélküli szabadságnak minősül.
  3. A KPI által támogatott konferencia részvétel célból külföldi utazást elhalasztó alkalmazottak eddigi költségeit az egyetem a megítélt keretek terhére téríti, és költség átcsoportosítást tesz lehetővé.
  4. A Makovecz Ösztöndíjprogramban részt vevő azon hallgatók esetében (mind a saját, mind pedig a partner intézmények hallgatóira vonatkozóan), akiknek az egy hónapos mobilitása megszakításra kerül a járványügyi intézkedések miatt, az Egyetem nem  igényli vissza a folyósított ösztöndíjat. Féléves mobilitásokra jelen rendelkezés nem érvényes.
  5. A bentlakások kiürítésének időszakára az egyetem eltekint a bentlakási díjtól.
  6. Tekintettel arra, hogy a rektorválasztási referendumról szóló tájékoztató ülések időszaka egybeesik a járvány miatti rendelkezések időszakával, a választók tájékoztatása online történik, az egyetemi honlap és hírlevelek által. Az esetleges kérdéseket 2020. március 23-ig lehet elektronikus úton feltenni az Egyetemi Választási Bizottságnak.
  7. Jelen rendelkezések visszavonásukig érvényesek.

 

Dr. Dávid László egyetemi tanár

rektor

Kolozsvár, 2020. március 11.